Eu n-aș face coaching!

Fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin o persoană care a apelat la terapie sau coaching. Ori poate am auzit despre acea persoană. Și poate ne-am gândit că asta ne spune ceva despre el/ea și despre faptul că a cerut suport. Și în general ne-am gândit că e despre teamă, frică, slăbiciune.

Ei bine, ne-am înșelat! În realitate, e despre curaj… E nevoie de curaj să recunoști cine ești cu adevărat și să te accepți.

Știi teama aceea cu care te apropii de managerul tău, când la sfârșitul unui moment susținut de tine, îți spune că vrea să-ți acorde feedback?! Deși TU ești expert în viața ta, știi că urmează să afli ceva nou despre tine. Ceva ce s-ar putea să nu-ți placă și despre care ți-ar fi plăcut să nu auzi acum, pentru că nu ești pregătit. “Uff, fix de feedback aveam eu nevoie acum. Pe bune! Am avut și eu emoții, ca tot omul. Și acum chiar n-am fost în largul meu. În realitate nu sunt așa. E vorba doar despre momentul ăsta, în rest, eu sunt altfel!”

Peste ani, schimbi compania, jobul, managerul… Feedbackul rămâne. Și tu știi ce înseamnă asta. Știi că e nevoie să pui curaj peste teama de a te accepta exact așa cum ești, cu bune și mai puțin bune. Ai nevoie de curaj să înfrunți adevărul despre tine și să începi să lucrezi la schimbarea ta.

Știi zicala aceea că schimbarea vine la ieșirea din zona de confort? Ea nu se referă la faptul că trebuie să schimbăm ceva la exterior, compania, casa, jobul, partenerul. Doar știi bine că ai mai făcut-o și cumva ai rămas la fel. Schimbarea de care ne temem cel mai des e aceea interioară. E schimbarea de care știi că ai nevoie acum, când citești articolul ăsta, dar pe care o vei lăsa deoparte la finalul paragrafului următor. Pentru că nu ești pregătit încă, dar dacă ai citit până aici, eu zic că vei fi.

În final, curajul nu trebuie să fie complicat. Într-adevăr, uneori e mai greu de găsit, dar cu suport, vom avea acces la o altă perspectivă, ce ne va provoca să vedem soluții la care nu ne-am gândit până atunci. Apelăm la coaching când suntem pregătiți să vedem imaginea de ansamblu, să vedem întregul în dinamica părților lui componente, dincolo de detaliile de care ne-am cramponat până acum. Pentru că de aici începe procesul de schimbare, de la simpla înțelegere a faptului că avem de ales în această privință!

Indiferent ce suport vei alege pentru dezvoltarea ta personală între terapie, coaching sau psihologie, sper doar să alegi! Deși de multe ori e confortabil iazul în care ne aflăm, totuși, rămânând acolo, nu vom ști niciodată cum e să înoți în mare cufundat printre recifuri de corali sau să te bucuri de surfing pe valurile uriașe ale oceanului. Îndrăznește să vrei mai mult de la tine!

Dacă ești interesat de mai multe detalii, programează o discuție gratuită (15 minute), în care să ne asigurăm că într-adevăr nu ai nevoie de coaching. Dacă totuși vei descoperi contrariul, schițăm un plan de explorare a abilităților tale și valorizare a deficiențelor. Și cel mai important, dezvăluim resurse pe care nu le-ai descoperit încă!

Spre Calendarul de întâlniri!

Next
Next

De ce coaching individual?